ÄGARE

 

Lindbergs Buss ägs fr o m den 1 juli av Björks & Byberg-bolagen.

Lindbergs Buss har 150 medarbetare och huvudkontor i Örebro.  Bolaget har drygt 100 fordon och kör beställningstrafik, expressbusstrafik, servicetrafik, skolskjutsar samt resebyråverksamhet. Allting fortsätter precis som vanligt i "Lindbergs anda".

I Björks & Byberg ingår sedan tidigare bussbolagen Björks Buss, Siljan Buss, VS & Perssons Bussar, KR Trafik och Weidermans Buss. Ägargruppen består av Byberg & Nordin Busstrafik, Alan Björk, Gottne Invest och MB Smart Solutios.

Bakgrund

Björks & Byberg har de senaste åren växt kraftigt. Med förvärvet av Lindbergs kommer koncernen tillsammans med ägarbolagen att ha ca 900 fordon och drygt 1700 medarbetare från Arvidsjaur i norr till Finspång i söder.

- Den här affären känns väldigt bra för oss. Lindbergs har ett mycket gott rykte och vi tycker att deras verksamhet och stationering passar oss bra. Då Patrick ville sälja kändes det naturligt för oss att ta över. Vi är redan starka i regionen och detta stärker vårt erbjudande ytterligare, säger Alan Björk, delägare i Björks & Byberg.

– Jag har tillsammans med en fantastisk personal fått vara med och bygga upp en verksamhet som jag känner stolthet över. När jag bestämde mig för att sälja var det naturligt att söka efter en köpare som driver verksamheten i samma anda, säger Patrick Lindberg, tidigare ägare av bolaget.

 

Ring 019-315050 för bokning eller vid frågor.     

© Lindbergs Buss AB